dimecres, 14 de juny del 2017

Un dels reptes de Valverde

Ernesto Valverde ja ha trepitjat la Ciutat Esportiva de Sant Joan Despí, les instal·lacions on intentarà engreixar la maquinària del seu Barça. A l'espera de fitxatges, el tècnic extremeny descompta els dies per començar la feina. En la presentació va passar de puntetes sobre els detalls tàctics i es remetia a conèixer el grup, però va demostrar saber bé on arriba: "En aquest club hi ha un denominador comú, el segell Barça, un gran joc col·lectiu amb molts migcampistes. M'hauré d'adaptar i de readaptar. La meva idea serà aprofundir en aquest estil i donar-li una volta més", va dir.

Guardiola va donar excel·lència al futbol de Cruyff amb una fornada de futbolistes irrepetible (Puyol, Xavi, Valdés, Alves, Iniesta, Messi, Piqué...). El Barça de les sis copes va ser la seva obra magna. Tito Vilanova va seguir aquesta estela per aconseguir la Lliga dels 100 punts en el curs 2012/2013 i Luis Enrique va complementar el rondo amb el futbol vertical que li donava el trident (Messi, Luis Suárez i Neymar) per certificar el triplet de la campanya 2014/2015.

Valverde s'asseurà a la banqueta del Camp Nou després d'una temporada dominada pel Madrid, però com escrivia dies enrere, el Barça més inestable dels darrers temps en la Lliga, només va quedar-se a tres punts dels blancs, elogiats per tenir un fons d'armari brutal en contraposició a la segona bateria de futbolistes blaugranes. A Europa les distàncies van ser majors pel gen competitiu del Madrid, que sap adaptar-se a qualsevol tipus de partit i de rival. Un dels reptes de Valverde és, precisament, aquest, que el Barça sigui capaç de convertir-se en camaleònic en segons quin escenari continental per evitar desfetes com les de París o de Torí de la temporada passada. A partir d'un sistema base que ja veurem (4-2-3-1, 4-3-3, 3-4-3...), l'equip ha de saber mutar per sobreviure en les 'emboscades' europees que el Madrid acostuma a gestionar de meravella.

FOTO: Instagram Miguel Ruiz (@miguelruizfcb)