dijous, 24 d’agost del 2017

Enxarxats

Sovint converso del Barça amb un periodista-amic que seguia de prop l'actualitat del club durant la dècada dels anys 80 i 90. Fem tertúlia i repassem allò que surt als mitjans. De vegades ens posem nostàlgics i parlem del passat del Barça, de l'època en què exercia. Les històries que m'explica són delicioses per la proximitat que tenia amb els protagonistes. Parlar de tu a tu amb un jugador era habitual. Avui això és impensable per les dificultats d'abordar el futbolista, sovint inaccessible, fins i tot, a la zona mixta. Ara, en comptes d'establir una relació de complicitat amb un jugador, és aconsellable seguir les seves xarxes socials, l'últim maldecap de la directiva del Barça, l'eina 2.0 que ha confirmat l'excessiu distanciament entre la plantilla i els rectors del club. Els periodistes que segueixen el Barça ja s'han acostumat a viure separats dels jugadors. El problema, i greu, és que els directius estiguin també tan allunyats del grup.

Piqué va fer evident els camins diferents pels quals van la junta i l'equip a través de Twitter i Instagram amb el famós 'es queda' fent referència a la possible continuïtat de Neymar. Allò va acabar sent un desig, ja que el brasiler havia aprofitat la boda de Messi per anunciar als pesos pesants del vestidor que marxaria. Ningú de la junta se'n va assabentar. Dimarts, coincidint amb l'anunci de la demanda del Barça contra Neymar, Messi feia conya fotografiant-se amb el seu excompany i penjant la instantània a Instagram. També Piqué, Suárez i Rakitic van retratar-se amb el brasiler. Les fotos evidenciaven, altre cop, que els futbolistes estan als antípodes de la directiva i es podien entendre com una manera de demanar reforços.

Seguint amb les xarxes socials, només li faltava al Barça que la matinada de dilluns a dimarts li pirategessin els comptes de Twitter i Facebook i que s'anunciés l'arribada de Di Maria o que ahir al matí el Burgos en fes mofa publicant per Twitter que havia fitxat Messi. El Barça viu enxarxat i és la riota a casa i fora.