dimecres, 7 de juny del 2017

La lluita contra el canvi de cicle

Al Barça li toca lluitar contra el canvi de cicle que ja pregonen des de Madrid. No excel·leix en el joc el conjunt blanc com ho feien els blaugranes amb Guardiola, però l'ADN competitiu dels de Zidane els ha coronat amb un doblet que no conquerien des de 1958. El Barça ha d'encertar amb els fitxatges per no quedar-se massa enrere de l'estela madridista, com està passant en la secció de bàsquet. Al Camp Nou els toca també agafar la iniciativa en els despatxos, on Florentino Pérez es belluga de meravella.

De missatges encoratjadors per al seguidor culer ja n'han sortit dels dos últims portaveus oficiosos del club. Si Pep Guardiola deia dilluns des del Montanyà que "el Barça sempre torna", Piqué, ahir, amb el seu to habitual, recordava com el Madrid va haver de sortir a celebrar pels carrers de la capital la Copa del Rei del 2011, en ple cicle triomfal del Barça de Guardiola, per tirar aigua al vi dels qui ja veuen un definitiu canvi de cicle.

El Madrid va atropellar la 'Juve' en la segona meitat de la final de Cardiff per alçar la dotzena Copa d'Europa de la seva història i va posar el llaç a una gran temporada. És innegable el gen competitiu del conjunt blanc. L'esperit guanyador li va donar les Champions de Lisboa i Milà contra l'Atlético, dues victòries que confirmaven el seu idil·li amb la màxima competició continental. El 4-1 sobre la 'Juve' ratificava el potencial de l'equip blanc aquesta temporada i posava encara més en entredit les actuacions del Barça contra l'equip de Torí.

Tanmateix, el conjunt blaugrana no està tan lluny del Madrid. La gestió de Zidane en el vestidor del Bernabéu ha estat esplèndida. Podia jugar l'equip A o l'equip B, però els resultats no se'n ressentien. Els elogis s'han multiplicat en referència al fons d'armari del Madrid, sobretot comparant-lo amb el del Barça, que continua vivint de la base que va guanyar l'última Champions a Berlín. Ara bé, aquest Madrid que presumeix de tenir la millor plantilla de la història només va treure tres punts en la Lliga al Barça més dubitatiu dels últims temps. I els blaugranes van conquerir el Bernabéu amb el rei Messi al capdavant en la darrera derrota dels blancs. El repte del Barça és saber tornar a envoltar l'astre argentí de l'ecosistema òptim perquè l'equip recuperi la fiabilitat d'anys enrere. El famós canvi de cicle està en joc. Robert, Bartomeu i companyia tenen feina per armar una bona plantilla per a Valverde.

FOTO: Instagram Miguel Ruiz (@miguelruizfcb)

1 comentari:

Roca Amell ha dit...

El Barça ha "aplaçat" el canvi de cicle en diverses ocasions... però és cert que acabarà sent complicat substituir a peces claus com Iniesta (com ja ho està sent amb Xavi) o gestionar els 8 anys més que té Busquets... per no parlar de Messi... el que més greu sap és que la lliga l'has "regalat" amb actuacions impròpies.. i les desconexions a la Champions es paguen cares...