dilluns, 12 de juny del 2017

De la inèrcia del triplet a l'ombra d'una moció de censura

Una moció de censura torna a apuntar al Camp Nou. Agustí Benedito, excandidat a la presidència del club, la prepara i calcula que necessitarà unes 16.500 signatures per tirar-la endavant. La gestió de Josep Maria Bartomeu, dofí de Sandro Rosell, està en entredit.

Els mals resultats esportius del curs 2016/2017, amb la Copa del Rei com a únic títol del primer equip de futbol i sense cap triomf continental en les seccions, han alimentat els dubtes sobre la junta directiva actual, però pesen aspectes extraesportius com l'empresonament de l'expresident Rosell, les incògnites sobre el patrocini de Qatar, el 'cas Neymar' i l'acció de responsabilitat contra Joan Laporta i la seva junta directiva. Bartomeu és presoner del seu passat i pot ser víctima de la falta de títols importants en l'última campanya. 

No agrada al soci que el club hagi tingut tant de protagonisme en els jutjats, però l'empipament del culer es multiplica si la pilota no entra i si, a més, això coincideix amb els èxits de l'etern rival. A molts socis no els vinguis amb la relació entre el Barça i els tribunals, amb les xifres de l'operació Neymar o amb tot el que podia comportar l'acció de responsabilitat contra Laporta i els seus companys de directiva. Molts socis avaluen el club per allò que veuen sobre el rectangle de joc. 

Ja hi havia rum-rum al voltant de Bartomeu arran de l'adéu de Rosell, del patrocini de Qatar, del fitxatge de Neymar, de la sanció de la FIFA i de l'acció de responsabilitat en les eleccions del 2015, però l'actual màxim mandatari blaugrana les va guanyar com a tercer president més votat de la història del club, per darrere de Rosell i de Laporta, per la inèrcia del triplet: la Lliga, la Copa i la Champions del primer any de Luis Enrique i del trident.

FOTO: Twitter Agustí Benedito (@agustibenedito)