dimarts, 1 de novembre del 2011

A vuitens de la Champions amb autoritat

El Barça s'ha assegurat aquesta nit el passi als vuitens de final de la Lliga de Campions. L'equip blaugrana ha ofert una lliçó d'autoritat (0-4) a Praga contra el Viktoria Plsen. Aquí van uns quants apunts del partit:

· Valdés supera el rècord d'imbatibilitat de Miguel Reina al Barça. El porter blaugrana ja és el meta de la història del club que acumula més minuts (787) sense rebre un gol. Al minut 16 ha parat un mà a mà amb un futbolista del quadre txec i ho ha celebrat tancant el puny sabedor que havia superat la darrera revàlida per consumar el nou rècord. L'anterior el tenia Reina amb 824 minuts imbatut en la temporada 1972/1973. No s'entèn com Valdés no està entre els finalistes a la Pilota d'Or. Quan vaig inaugurar el bloc ho vaig fer amb un post sobre Valdés per elogiar les seves virtuts. Víctor és molt Víctor.

· Messi anota el seu segon hat-trick seguit. Tres gols més de l'argentí per engrandir la seva llegenda. Messi acumula 202 dianes amb la samarreta blaugrana. La marca de César (235), cada cop més a prop.

· Isaac Cuenca es mostra a Europa. El lateral dret del Viktoria somiarà amb ell. Cuenca té traça per driblar, sap sacrificar-se i posa bones centrades. L'extrem ha aprofitat les lesions de Pedro, Alexis i Afellay per fer-se amb un forat al primer equip.

· Guardiola, 200 partits. El tècnic blaugrana ha celebrat aquesta efemèride amb un nou triomf. El seu equip ha guanyat amb autoritat el dia que Cesc ha tornat a veure porta.

· La força del gol. L'equip ja duu 500 dianes en l'era Guardiola. A més, porta un balanç de 29 gols a favor per 0 en contra en els darrers nou partits.

· In crescendo. El Barça ha anat de menys a més. Quan s'ha apoderat de la pilota no ha donat opció a un Viktoria mermat per l'expulsió (molt rigorosa) en el penal a Messi. Els txecs s'han mostrat combatius i en algunes accions durs, però han acabat rendits al futbol de toc del Barça. I això que no han jugat ni Iniesta ni Xavi els dos grans ambaixadors de l'estil de joc blaugrana a tot el món.