diumenge, 27 de novembre del 2011

Sense xarxa, però confiança màxima

El Barça va perdre ahir al camp del Getafe i s'ha quedat a sis punts del Madrid, que continua ferm al capdavant de la taula. Tot i no jugar amb la fluïdesa d'altres ocasions, l'equip blaugrana va fer mèrits per aconseguir un millor resultat, però el gol se li va resistir i el conjunt madrileny va aprofitar un córner per guanyar. L'equip s'ha quedat sense marge d'error i ha de jugar sense xarxa. Serà com aquell funàmbul que camina desafiant la llei de la gravetat amb el perill de caure al buit, almenys fins al partit del Bernabéu.
Al Barça li està costant molt guanyar els partits de fora de casa. No deixa de ser curiós que ara que l'equip ha donat amb la tecla per vèncer a domicili en la Champions, ha perdut la destresa per guanyar com a visitant en la competició domèstica, on la fiabiliat del Madrid està castigant les relliscades blaugranes.
Des de l'arribada de Guardiola, el Barça no s'havia trobat mai tan lluny del Madrid, però ara que van maldades és quan més s'ha de confiar en aquest equip. M'ha agradat la compareixença d'avui de Dani Alves, que ha qualificat de repte fascinant la missió d'intentar enxampar el conjunt de Mourinho. El marge de maniobra és mínim, però aquest Barça, el millor de la història, encara ha de dir moltes coses. Ara l'equip té dos partits seguits de Lliga al Camp Nou (Rayo i Llevant) abans de visitar el Bernabéu. Són sis punts indispensables.
No està fi Villa i la llarga lesió d'Alexis ha frenat la seva adaptació a l'engranatge del grup. Li costa trobar el gol a Messi fora de casa i les defenses numantines del rival de torn acaben oposant una resistència ferotge que se li ennuega al Pep Team. Les accions a pilota parada segueixen sent un dels talons d'Aquil·les de l'equip i ja s'han escapat massa punts a aquestes alçades de la temporada. El retorn de Pedro, bàsic amb la seva pressió durant tants partits dels últims cursos, i la recuperació d'Iniesta, únic junt amb Messi per trencar defenses tancadíssimes, són dues bones notícies per a un mes de desembre apassionant. Tot i els sis punts d'avantatge que duu el Madrid, confiança cega amb aquest Barça.

FOTO: Miguel Ruiz - www.fcbarcelona.cat