dilluns, 28 de novembre del 2011

10 raons per creure en la remuntada del Barça

El Barça està a sis punts del Madrid, però queda molta Lliga i la distància no és insalvable. Aquí van 10 raons per creure en la remuntada.

· Aquest Barça té crèdit. Se l'ha guanyat en les últimes tres temporades. Ens hem fet un fart de gaudir amb el millor equip de la història i no confiar-hi ara seria una mena de sacrilegi.

· L'equip va demostrar al camp del Milan que manté intacte el seu esperit competitiu. Quan més exigents són els reptes, millor resulta la resposta de l'equip de Guardiola. Els blaugranes han de recuperar l'instint matador en els partits de Lliga a camp contrari. Si pot ser, finiquitar-los a la primera part i si el rival de torn marca en un córner que sigui l'1-2 o l'1-3.

· Els últims precedents dels duels directes contra el Madrid són molt favorables als blaugranes.

· Per les portades de la premsa de Madrid, sembla que la Lliga ja sigui blanca. Això ha de picar un vestidor tan competitiu com el de Guardiola.

· Pedro va donar senyals molt positius en els minuts que va jugar a Getafe i la seva pressió a dalt és necessària. El seu retorn i el d'Iniesta, capaç d'eliminar rivals i d'obrir defenses tancades, donaran un plus a l'equip.

· Messi és Messi i és capaç de donar el millor d'ell mateix quan l'equip més ho necessita. Ha arribat el moment. I contra el Madrid, es creix.

· El factor Guardiola. El tècnic de Santpedor ha demostrat que és capaç de reinventar aquest Barça amb algun retoc tàctic.

· L'amplitud de la temporada. El Madrid va arrencar molt fort pensant en guanyar la Supercopa al Barça, cosa que no va aconseguir, i caldrà veure si tard o d'hora no pateix una davallada física.

· Les paraules de Dani Alves dient que el repte de caçar el Madrid és apassionant són el millor mesurador d'un vestidor compromès amb la missió de creure en aquesta Lliga.

· La història de la Lliga diu que s'han remuntat diferències majors. El Dream Team de Cruyff va engrandir la seva llegenda eixugant vuit punts al Madrid i guanyant la Lliga 91/92. Res és impossible, i menys amb aquest Barça, que opta a igualar el Dream Team amb quatre Lligues seguides.

FOTO: Miguel Ruiz - www.fcbarcelona.cat