dimarts, 15 de març del 2011

Quan el periodista és notícia

Mals temps corren per la premsa esportiva quan un periodista o mitjà de comunicació es converteixen en notícia. Fa unes setmanes en una infografia del diari AS sortia esborrat un jugador de l'Athlètic de Bilbao per il·lustrar un possible fora de joc en un gol del Barça. A partir d'aquí, Alfredo Relaño, director del rotatiu madrileny, va ser un dels homes més buscats del dia. Relaño va passar per diverses ràdios i programes de televisió per dir que tot havia estat fruit d'un error infogràfic.
Diumenge a la nit el torn va ser per a Juan Antonio Alcalá, periodista de la Cadena Cope. Alcalá va dir que, segons un interlocutor del Reial Madrid, el club blanc demanaria a la Federació Espanyola un major rigor en els controls anti-dopatge. Alcalá va afirmar textualment que ''el Madrid no entén que metges de dubtosa reputació estiguin treballant amb el Barça". Ahir Alcalà va ser el protagonista de la notícia difosa per ell mateix. En declaracions al programa Què has dinat, de COM Ràdio, va demanar disculpes, però va insistir en què la notícia difosa per la Cope és "real" i que la seva font "és un informador directe del Reial Madrid". També va admetre que "potser he pecat de passerell o m'han utilitzat. Hi ha fonts que filtren notícies i després no donen la cara". La Cope va emetre un comunicat per dir que el nostre objectiu és informar.
En tots els casos el Barça en surt malparat, res de nou venint de la Caverna Mediática. Tant ha calat el discurs victimista de Mourinho? No ha de dir res el Reial Madrid sobre la informació difosa per la Cope? Com va poder ahir l'ABC il·lustrar la notícia de la Cope amb una fotografia on es veia Xavi tocant-se el nas? Avui hi ha roda de premsa de Toni Freixa, portaveu de la directiva del Barça, després de la reunió ordinària de junta d'ahir. A banda del comunicat emès pel club, val la pena alguna declaració pública.