dijous, 24 de gener del 2008

Poc premi

Quarts de final anada Copa del Rei:
VILA-REAL 0 - BARÇA 0

El Barça ha recuperat el bon to futbolístic, però li ha faltat el gol en l'anada dels quarts de final de la Copa del Rei a El Madrigal. El 0-0 final deixa oberta l'eliminatòria per al partit del Camp Nou -dijous que ve- amb el perill que el Vila-real vegi porta. L'equip de Rijkaard ha irromput al partit amb una gran predisposició per pressionar el conjunt local a camp propi i el primer quart d'hora ha tingut un clar color blaugrana. Les sensacions han estat bones fins que Pirés ha encès el llum en l'atac del submarí groc, i tant Rossi com Nihat, els grans perills del conjunt de la Plana, han tret la pistola per posar a prova Valdés. Pirés se situava entre línies a l'eix de l'atac i Rossi i Nihat apareixien per qualsevol dels dos cantons. El turc ha fet lluir el porter blaugrana en la millor ocasió de gol del primer temps amb un xut des de dins l'àrea. L'atreviment del Barça per anar a buscar el Vila-real ha estat mancat de rematada. Només Henry ha tingut una bona opció amb un xut un pèl creuat, ja que el quadre barcelonista s'encallava per jugar massa en curt pel centre de la zona ofensiva.
Al descans, Messi ha estat la novetat de Rijkaard -ha rellevat un bon Giovani- i l'equip ha recuperat les prestacions del primer quart d'hora per mantenir-les fins ben entrada la segona meitat. Xavi i Deco s'han tornat entonar -havien baixat el nivell als darrers minuts del primer temps- i han col·laborat amb Márquez per controlar el mig camp i acorralar el Vila-real molt a prop de la seva àrea. En atac, Messi no s'ha quedat estàtic a la dreta i la seva mobilitat ha portat dubtes a la defensa groga. També s'ha bellugat molt Iniesta, que ha disposat de dues grans ocasions, primer amb un xut llunyà que ha fet lluir Diego López i després a partir d'una rematada des de l'interior de l'àrea a passada de Messi. Les arribades del futbolista de Fuentealbilla han coincidit amb els millors moments d'un Barça dominador que ha seguit amenaçant el Vila-real amb l'entrada de Bojan per un Henry espès. Els moviments d'avantguarda del conjunt local a la segona meitat han estat tímids, però suficients perquè a la part final del matx Valdés hagués de socòrrer el Barça per treure una xut de Senna i una falta de Nihat. La tornada dictaminarà l'equip que passarà ronda. L'esforç del Barça ha merescut un millor premi, però els homes de Rijkaard no han vist porta i hauran d'afinar la punteria al Camp Nou. La bona notícia és que l'equip ha ofert un bon joc de combinació. Ara li falta tenir més determinació quan arriba al balcó de l'àrea rival.