A Anglaterra, el Nadal és sinònim de futbol. Avui hi ha hagut Lliga i demà, dissabte, diumenge i dimarts que ve, també. El resultat, camps plens i la canalla als estadis. L'experiència de dur els més petits al futbol, com va passar en el Barça-Betis d'aquesta temporada -l'únic partit que els blaugranes han jugat a casa a les cinc de la tarda en el present curs- la poden repetir els anglesos durant totes les festes. El futbol a Anglaterra és una festa i la tradició de jugar durant el Nadal converteix la Premier League en una competició amb un encant especial. Des que Digital+ va deixar de tenir els drets per emetre el campionat anglès he perdut el costum de veure els seus compromisos, però, saber que per Nadal allà hi ha futbol, fa que durant les estones mortes d'aquests dies plens de menjars familiars em posi davant la tele per veure quin partit fan.
En la jornada d'avui, la del Boxing Day, hi ha hagut una autèntica pluja de gols. El Chelsea i l'Aston Villa han empatat a quatre, el Tottenham de Juande Ramos ha endossat un 5-1 al Fulham, el Manchester United s'ha imposat per 0-4 al camp del Sunderland i el Birmingham City ha derrotat el Middlesbrough per 3-0. Més ajustats han estat l'1-1 entre el West Ham i el Reading, l'1-2 del Liverpool al camp del Derby County amb gols de Gerrard i Fernando Torres (foto), el 2-0 de l'Everton contra el Bolton i el triomf per 1-0 del Wigan sobre el Newcastle. En el moment d'escriure aquest post quedava pendent el duel entre Portsmouth i l'Arsenal de Cesc.
A la Lliga escocesa també hi ha hagut Lliga durant en dia de Sant Esteve i el Celtic, rival del Barça als vuitens de final de la Champions, ha batut el Dundee United per 0-2.
PD: Què és el Boxing Day? Se celebra tal dia com avui a Anglaterra, després de festejar el Nadal, i és l'equivalent al nostre Sant Esteve. La tradició diu que els qui servien a les grans famílies s'enduien en caixes les sobres de les viandes del dia de Nadal per oferir-les als seus en les visites que els feien el 26 de desembre. De la mateix manera, els rics donaven als pobres les restes de l'àpat nadalenc. En els nostres dies, el futbol és una manera de celebrar el Boxing Day a Anglaterra i serveix perquè els nens vagin als estadis a veure els partits dels seus ídols.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada