dissabte, 2 d’abril del 2016

De Cruyff a Luis Enrique

“El cel és un lloc on el Barça marca un gol al Madrid cada minut”. La frase és de Josep Maria Ballarín, que va ser un culer autèntic. L’autor de la reeixida novel·la ‘Mossèn Tronxo’ ja té qui li farà els gols vestit de blaugrana: Johan Cruyff. L'holandès volador va ser l'amo del 14 de l'Holanda dels anys 70, l'única selecció elevada a llegenda sense haver guanyat cap títol. Cruyff la va liderar sobre la gespa amb l'anomenat futbol total.

Johan ens va deixar a les portes d'un cap de setmana sense futbol domèstic, una aturada provocada pels compromisos de seleccions abans que la Lliga es reprengui amb el Barça-Madrid d’aquest dissabte. Quin millor comiat per a Cruyff que un clàssic al Camp Nou? A l'Estadi del barri de Les Corts és on va plantar la llavor del Barça de Guardiola i de Luis Enrique, capaços de seguir i millorar l'obra del mestre.

Futbolista dels bons abans que entrenador, Cruyff va beure de Rinus Michels per donar al barcelonisme una mentalitat guanyadora i un segell perdurable que ha convertit la pilota en l'essència de tot. Només Luis Enrique es permet el luxe de donar el cuir una estona al rival. Ho fa perquè a dalt té tres monstres que devoren adversaris amb summa contundència. Sense Messi, Neymar i Suárez, el Barça actual no es podria fer el mort per guanyar partits a partir dels espais que genera el contrincant. Aquesta és la riquesa que Luis Enrique ha aportat al model basat en la possessió que va instaurar Cruyff. Guardiola hi va posar mètode i Luis Enrique l'ha acabat arrodonint per complementar el rondo amb l'instint depredador dels tres de dalt.

2 comentaris:

alfred ha dit...

Gràcies per recordar al mestre, al mite.
La meva infantesa va estar plena d'il.lusió jugant a la pista de casa amb els germans i també amb els teus tiets.

Unknown ha dit...

Molt bona manera de recordar a un GRAN. A veure si no el deixes mort el Blog!

Salutacions!